Introductie Forever Young BBL

In mijn praktijk zie ik als cosmetisch-dermatoloog natuurlijk veel mensen met tekenen van huidveroudering. Vaak vooral zonneschade. Gelukkig kunnen we daar veel aan doen. De allernieuwste techniek, een grote hit in de USA, is de Forever Young BBL van het Amerikaanse bedrijf Sciton. De Forever Young BBL is de meest populaire esthetische procedure van dit moment.

De Forever Young BBL is een apparaat dat werkt met een flitslamp met meerdere golflengtes.

Veel patienten kiezen liever niet voor de downtime van een laser of een diepe peeling. Collega Dr. Patrick Bitter heeft meer dan 30 jaar ervaring met deze techniek en stond aan de basis van de Forever Young BBL procedure. Zijn techniek met meerdere behandelingen en per behandeling meerdere passes over gezicht, hals en decollete geeft bijzondere resultaten met weinig tot geen downtime. Een rood gezicht, niet meer.

Wat is zo bijzonder aan deze techniek?

Het is de eerste en enige behandeling die zichtbare huidveroudering kan vertragen, ook bij de donkerdere huidtypen. Naast het klinisch effect wat we natuurlijk kunnen beoordelen aan de hand van voor- en na foto’s is er ook genetisch bewijs geleverd. In samenwerking met de wetenschappers aan Stanford University heeft Dr. Bitter aangetoond dat meedere Forever Young behandelingen de expressie van genen in de oudere huid verandert! Genen die wel actief waren in de jongere huid, worden door de Forever Young behandeling gereactiveerd en dat is uniek te noemen en verklaart het succes in Amerika.

Met name de genen die de informatie bevatten voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur worden weer actief. Twee publicaties zijn van deze techniek verschen in de Journal of Investigative Dermatology.

De klinische reultaten zijn spectaculair. Onderstaande resultaten werden bereikt na twee behandelingen. Wanneer deze behandeling jaarlijks 3-4 x per jaar herhaald wordt kunnen de veroudering tegen gaan op een makkelijke manier!

Binnenkort is deze behandeling beschikbaar in mijn praktijk!

Meer informatie is te vinden op de Forever Young BBL site

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *