Verlies van volume in het gelaat

Als we kijken naar het verouderingsproces is volumeverlies in het gezicht een van de belangrijkste aspecten. Door verlies van onderhuids bindweefsel, vet en zelfs verlies van botweefsel zakt het fundament waar de huid op rust eigenlijk langzaam in. U verliest een paar cc aan volume per jaar, en dat begint al rond uw 30e jaar. De V vorm van een jong gelaat verdwijnt en het accent komt op het onderste deel van het gelaat te liggen (omgekeerde V). Daarnaast verandert de oppervlaktestructuur: er ontstaan rimpels, lijnen en de huid wordt minder glanzend, minder egaal, en de poriën worden groter.

Behandeling met botox, hyaluronzuur of skinboosters door de dermatoloog

Dokter Aleida Dijkstra gebruikt in haar praktijk botox en fillers en skinboosters op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor. Het is een van de belangrijke bestanddelen in de huid, het maakt dat de huid vocht vasthoudt, stevigheid heeft, soepel is en er glanzend uit ziet. Ze noemen het ook wel de NMF (natural moisturizing factor).

Hyaluronzuur zit bijvoorbeeld ook in onze gewrichten, waardoor ze soepel bewegen. De veiligste fillers zijn de zogenaamde op hyaluronzuur gebaseerde fillers. Deze afbreekbare fillers zijn een combinatie van water en een gel, waarin hyaluronzuur is verwerkt. In deze fillers wordt hyaluronzuur op een natuurlijke basis gemaakt volgens moderne biotechnologische principes.

Veilig omdat ze:

  1. tijdelijk zijn (hyaluronzuur wordt geleidelijk afgebroken)
  2. desgewenst (peracuut) oplosbaar zijn (met hyaluronidase)
  3. nooit aanleiding geven geven tot allergische reacties
  4. bijwerkingen hoogst ongebruikelijk zijn

Met deze fillers wordt het fundament weer ondersteund, krijgt het volume gegeven daar waar nodig, oppervlakkigere lijnen worden verzacht en de vochthoudendheid van de huid wordt verhoogd. Het craquelé aspect van de huid kan weggenomen worden.

Welke variant?

Aleida Dijkstra werkt bewust met een aantal merken hyaluronzuur,  teweten Stylage en Profhilo.  Stylage is een zeer zuivere hyaluronzuur, en  geeft minder downtime, zoals zwelling en roodheid. Dat komt omdat er een antioxidant in zit, Mannitol. Door veel met dezelfde merken te werken en ook de International Master Classes en trainingen van deze producten te volgen, heeft Aleida veel ervaring met deze fillers. Afhankelijk van het gewenste effect kiest zij in overleg met de patiënt het juiste product. Deze fillers zijn er in verschillende ‘diktes’: Dunne gels voor verhogen watergehalte in de huid en verbeteren van fijne lijnen, corrigeren van wallen, of accentueren van de liplijn. Wilt u liever geen filler maar wel een boost geven aan uw huid, kaaklijn of hals en structuur/ slapte van de huid geleidelijk verbeteren kiest zij voor een skinbooster (Profhilo) wat niet een filler is maar wel een dunne varant van hyaluronzuur, welke de elastine aanmaak en collageen aanmaak in uw eigen huid stimuleert. Combinaties van behandelingen filler en skinbooster vergroten het effect.

Dikkere gels worden gekozen, voor geven van volume of liften van de huid.

Door verbeteren van volume oogt men jonger

Door verbeteren van hydratie (vochthoudendheid van de huid) oogt men gezonder

Uit onderzoek is gebleken dat het de behandeling met fillers  en skinboosters leidt tot collageenstimulatie, door mechanische (uitrekking) van de dermis bij het plaatsen van hyaluronzuur, waardoor fibroblasten (de collageen producerende cellen) worden geprikkeld tot de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

In praktijk merkt men dat door dat blijkt dat het verjongende effect veel langer houdt, dan in eerste instantie werd verwacht, vaak langer dan 1 jaar na plaatsing. Het injecteren van hyaluronzuur geeft derhalve  een huidverjonging en verbetering van diepte van de rimpels op langere termijn.

Voor- en na foto’s

Correctie neuslippenplooi met filler
Profhilo skinbooster
Correctie hamsterwangen met filler
Correctie volume handen met filler

Rimpelbehandelingen met botox

Sommige mensen hebben ongewild een norse uitdrukking. Of door onbewust fronsen een zwaar gevoel ter plaatse van het voorhoofd, of migraine klachten. Dit kan worden veroorzaakt door fronsrimpels. Daarnaast ontstaan er geleidelijk kraaiepootjes en voorhoofdslijnen.

Een behandeling met Botox is de oplossing om rimpels te verzachten en kan ook rimpels voorkomen. Ook hiervoor kunt u bij de dermatoloog terecht!

De behandelde gebieden zullen ontspannen, de lijnen en rimpels zullen minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen. Tevens kan de behandeling een verlichtend gevoel geven en in veel gevallen kunnen migraineklachten  verdwijnen. Aangezien een Botoxbehandeling een tijdelijk effect heeft, moet deze na circa 4-6 maanden worden herhaald. In het algemeen neemt de diepte van de rimpel af bij herhaling van de behandelingen. Dat wil zeggen: komt niet meer zo sterk terug. Botox is een veilig geneesmiddel gebleken en wordt al jaren gebruikt (in hogere doseringen) in de neurologie. Het eiwit wordt in zeer verdunde vorm met fijne naaldjes geinjecteerd in de spiertjes die de rimpels veroorzaken. Deze spiertjes worden door de Botox tijdelijk stilgelegd.

Botox wordt toegepast bij de behandeling voor fronsrimpels, kraaiepootjes en voorhoofdslijnen. Daarnaast kan het worden gebruikt om de kaaklijn te verbeteren, banden in de hals te ontspannen en afhangende mondhoekjes te verzachten. Ook een onregelmatige kinstructuur kan verbeterd worden met botox.

Er wordt afgeraden Botoxbehandelingen te ondergaan in geval van spierziekten of zwangerschap.

De behandeling met Botox wordt meestal zonder verdoving gegeven aangezien het niet als erg pijnlijk wordt ervaren. Desgewenst kan voorbehandeld worden met verdovende crème of gekoeld worden met icepacks. Tijdens de behandeling wordt u gevraagd te fronsen (fronslijnen), verbaasd te kijken (voorhoofdslijnen) en/of de ogen klein te maken (kraaiepootjes) zodat de arts de spiertjes goed kan lokaliseren.

Een zeer kleine hoeveelheid Botox zal op gelijkmatige afstand worden toegediend. Na 14 dagen ziet u het eindresultaat.
 Na deze twee weken komt u terug bij de arts voor een controle, om te bekijken of het door u gewenste resultaat is bereikt.

Voor en na botox voorhoofdslijnen
Voor en na botox kraaiepootjes.
Voor en na botox (fronsbehandeling).
Voor en na botox (banden in de hals).