Verlies van volume in het gelaat

Als we kijken naar het verouderingsproces is volumeverlies in het gezicht een van de belangrijkste aspecten. Door verlies van onderhuids bindweefsel, vet en zelfs verlies van botweefsel zakt het fundament waar de huid op rust eigenlijk langzaam in. U verliest een paar cc aan volume per jaar, en dat begint al rond uw 30e jaar. De V vorm van een jong gelaat verdwijnt en het accent komt op het onderste deel van het gelaat te liggen (omgekeerde V). Daarnaast verandert de oppervlaktestructuur: er ontstaan rimpels, lijnen en de huid wordt minder glanzend, minder egaal, en de poriën worden groter. Gelukkig zijn er diverse prachtige behandelingen mogelijk om uw huid stralend en jong te houden (of te krijgen).

Herfst 2019 heeft dr. Aleida Dijkstra een prachtige aanbieding. Bij 2ml Stylage fillers of 2 behandelingen Profhilo krijgt u een behandeling Forever Young BBL cadeau. De Forever Young BBL zorgt ervoor dat prigmentvlekjes verdwijnen. Een egale, frisse, jonge huid is nog nooit zo aantrekkelijk geweest.

Botulinetoxine, hyaluronzuur en skinboosters

Dermatoloog Aleida Dijkstra gebruikt in haar praktijk Botulinetoxine en fillers/skinboosters op basis van hyaluronzuur.

Botulinetoxine is een natuurlijk, bacterieel eiwit. Kleine doses van deze substantie worden direct onder de huid in de spieren geïnjecteerd om rimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spieren die verantwoordelijk zijn voor de overmatige samentrekkingen die rimpels veroorzaken, ontspannen. Andere zenuwfuncties, zoals de tastzin van de huid, worden niet aangetast.

Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor. Het is een van de belangrijke bestanddelen in de huid, het maakt dat de huid vocht vasthoudt, stevigheid heeft, soepel is en er glanzend uit ziet. Ze noemen het ook wel de NMF (natural moisturizing factor). Hyaluronzuur zit bijvoorbeeld ook in onze gewrichten, waardoor ze soepel bewegen. De veiligste fillers zijn de zogenaamde op hyaluronzuur gebaseerde fillers. Deze afbreekbare fillers zijn een combinatie van water en een gel, waarin hyaluronzuur is verwerkt. In deze fillers wordt hyaluronzuur op een natuurlijke basis gemaakt volgens moderne biotechnologische principe.

Welke variant voor meer volume?

Stylage
Stylage is een zeer zuivere hyaluronzuur, en geeft minder downtime (zwelling en roodheid) dan andere fillers. Dat komt omdat er een antioxidant in zit, Mannitol. Door veel met dezelfde merken te werken en ook de International Master Classes en trainingen van deze producten te volgen, heeft Aleida veel ervaring met deze fillers. Afhankelijk van het gewenste effect kiest zij in overleg met u het juiste product. De fillers van Stylage zijn er in verschillende ‘diktes’. Dunne gels verhogen het watergehalte in de huid en verbeteren fijne lijnen, het corrigeert wallen of accentueert de liplijn.

Profhilo
Wilt u liever geen filler maar wel een boost geven aan uw huid, kaaklijn of hals? Wilt u de structuur (weg met de slapte) van de huid geleidelijk verbeteren kies dan voor Profhilo, dit is een skinbooster. Een skinbooster is geen filler, het is een dunne variant van hyaluronzuur. Hyaluronzuur activeert de aanmaak van elastine en collageen in uw eigen huid. Een Profhilo behandeling is heel geschikt om een geheel gezicht te (re)modelleren, de huid te verbeteren en te verstevigen.  Ook kan het goed worden ingezet bij het herstellen van de verslapte huid van de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt geleidelijk steviger en krijgt een mooie gezonde glans.

Enkele voor & na foto’s ter illustratie van hetgeen Profhilo voor u kan doen.

Profhilo voor en na gezicht

Profhilo voor en na handen

Profhilo voor en na armen

Profhilo voor en na nek

Combinaties van behandelingen filler en skinbooster vergroten het effect.

Uit onderzoek is gebleken dat het de behandeling met fillers en skinboosters leidt tot collageenstimulatie, door mechanische (uitrekking) van de dermis bij het plaatsen van hyaluronzuur, waardoor fibroblasten (de collageen producerende cellen) worden geprikkeld tot de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

In praktijk merkt men dat het verjongende effect veel langer houdt dan in eerste instantie werd verwacht, vaak langer dan 1 jaar na plaatsing. Het injecteren van hyaluronzuur geeft derhalve een huidverjonging en verbetering van diepte van de rimpels op langere termijn.

Zijn fillers veilig? Ja dat zijn ze omdat:

  1. ze tijdelijk zijn (hyaluronzuur wordt geleidelijk afgebroken)
  2. desgewenst (peracuut) oplosbaar zijn (met hyaluronidase)
  3. nooit aanleiding geven geven tot allergische reacties
  4. bijwerkingen hoogst ongebruikelijk zijn

Met deze fillers wordt het fundament weer ondersteund, krijgt het volume gegeven daar waar nodig, oppervlakkigere lijnen worden verzacht en de vochthoudendheid van de huid wordt verhoogd. Het craquelé aspect van de huid kan weggenomen worden.

Rimpelbehandelingen met Botulinetoxine

Sommige mensen hebben ongewild een norse uitdrukking. Of door onbewust fronsen een zwaar gevoel ter plaatse van het voorhoofd, of migraine klachten. Dit kan worden veroorzaakt door fronsrimpels. Daarnaast ontstaan er geleidelijk kraaiepootjes en voorhoofdslijnen.

Een behandeling met botulinetoxine is de oplossing om rimpels te verzachten en kan ook rimpels voorkomen. Ook hiervoor kunt u bij de dermatoloog terecht!

De behandelde gebieden zullen ontspannen, de lijnen en rimpels zullen minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen. Tevens kan de behandeling een verlichtend gevoel geven en in veel gevallen kunnen migraineklachten  verdwijnen. Aangezien deze behandeling een tijdelijk effect heeft, moet deze na circa 4-6 maanden worden herhaald. In het algemeen neemt de diepte van de rimpel af bij herhaling van de behandelingen. Dat wil zeggen: komt niet meer zo sterk terug. Botulinetoxine is een veilig geneesmiddel gebleken en wordt al jaren gebruikt (in hogere doseringen) in de neurologie. Het eiwit wordt in zeer verdunde vorm met fijne naaldjes geinjecteerd in de spiertjes die de rimpels veroorzaken. Deze spiertjes worden door de Botulinetoxine tijdelijk stilgelegd.

Botulinetoxine wordt toegepast bij de behandeling voor fronsrimpels, kraaiepootjes en voorhoofdslijnen. Daarnaast kan het worden gebruikt om de kaaklijn te verbeteren, banden in de hals te ontspannen en afhangende mondhoekjes te verzachten. Ook een onregelmatige kinstructuur kan verbeterd worden met botox.

Er wordt afgeraden behandelingen te ondergaan in geval van spierziekten of zwangerschap.

De behandeling met Botulinetoxine wordt meestal zonder verdoving gegeven aangezien het niet als erg pijnlijk wordt ervaren. Desgewenst kan voorbehandeld worden met verdovende crème of gekoeld worden met icepacks. Tijdens de behandeling wordt u gevraagd te fronsen (fronslijnen), verbaasd te kijken (voorhoofdslijnen) en/of de ogen klein te maken (kraaiepootjes) zodat dokter Dijkstra de spiertjes goed kan lokaliseren.

Een zeer kleine hoeveelheid Botulinetoxine zal op gelijkmatige afstand worden toegediend. Na 14 dagen ziet u het eindresultaat.
 Na deze twee weken komt u terug bij de arts voor een controle, om te bekijken of het door u gewenste resultaat is bereikt.