Vaginale Laser Verjonging

De DiVa Laser  (Sciton) is de nieuwste innovatie onder de vaginale lasers. Deze nieuwe laser heeft een unieke combinatie van 2 lasers : een ablatieve laser (2940 nm)  welke leidt tot verdikking, vernieuwing van het vaginaslijmvlies,  met meer lubricatie ( dat wil zeggen minder droogheid, betere PH waarde) en een 2e laser (1470 nm) welke leidt tot vorming van nieuw collageen en elastine in de vagina wand zelf en tevens rond de plasbuis en de blaas.  Het betreft dezelfde technologie als die ontwikkeld is voor de  Halo™ laser voor gelaatsverjonging. Deze laser is een oplossing voor vrouwen met vaginale klachten zoals pijn bij het vrijen,  een gevoelige en droge vagina, verminderd gevoel bij het vrijen door een wijdere slappere vagina, terugkerende vaginale infecties zoals vaginale candida, een pijnlijke vagina bij dun slijmvlies door verminderde hormoonproductie, voor, rond of in de menopauze. En ook kan de DiVA laser een oplossing zijn bij ongewild urineverlies (stress- en urge-incontinentie).

Indicaties

Wanneer is deze laser voor u geschikt?

1)  Wanneer u een verminderd gevoel in de vagina of pijn, gevoeligheid bij het vrijen heeft.  Bijvoorbeeld door zwangerschap en bevallingen, of bij een wijde, slapper geworden vagina, of littekens bij de ingang van de vagina door een zogenaamde ” knip” tijdens de bevalling.

2)  Wanneer u vaginale klachten heeft omdat u vlak voor, in of na de menopauze verkeert, of medicijnen moet gebruiken in verband met borstkanker en daarmee vervroegd in de overgang komt, wanneer u een baarmoederoperatie met verwijderen van eierstokken heeft ondergaan, en daardoor een dun gevoelig vaginaslijmvlies heeft ontwikkeld, door  verminderde oestrogeenproductie, een afname van vrouwelijke hormonen.

3) Wanneer u ongewild urine verliest (stress en urge-incontinentie) op bepaalde momenten, bij hoesten, lachen, persen, of u  het gevoel heeft niet goed te kunnen uitplassen.Wanneer u vaak infecties heeft (blaasontsteking, vaginale infecties).

De DiVa behandelt door vaginale verjonging problemen bij het ouder worden, van het dunner en droger worden van het vagina slijmvlies, pijn bij het vrijen, vaginale afscheiding o.a. voorkomend door vaginale candida en vaginale slapheid, zogenaamde laxiteit. De DiVa behandelt ook eventuele stress & urine-incontinentieklachten. Daarnaast verbetert de DiVA het het gevoel tijdens het vrijen, en daarmee het plezier tijdens het vrijen terug. Bij incontinentie geeft het weer de controle terug, die vrouwen kwijt zijn geraakt, over eigen lichaam.

DiVa-laserbehandeling op maat voor u

Met de DiVa laser kunnen we de behandeling helemaal op maat maken, gericht op uw specifieke klachten. De penetratiediepte in het slijmvlies, dus hoe diep de laser gaat en ook hoe uitgebreid het slijmvlies wordt behandeld (densiteit), kan op maat worden ingesteld zodat de behandeling op elk individu wordt afgestemd. Een verschil met bestaande vaginale lasers is:

1.     Twee in plaats van 1 laser in 1 apparaat voor een effectieve samenwerking. De eerste ablatieve laser, met een golflengte van 2940 nm, brengt de diepe lagen van de vaginawand weer aan het oppervlak, en vervangt deze door gloednieuw, gezond weefsel. De laser verbetert de doorbloeding en de vochtbalans in het slijmvlies. De tweede laser, met een golflengte van 1470 nm, verhit de lagen weefsel waar collageen aanwezig is. Dit leidt tot de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Dit heeft een verjongend en verstrakkend effect.

2.     Geautomatiseerd laserhandstuk.  Bij veel lasers moet het handstuk handmatig worden gedraaid, wat leidt tot variatie in de behandeling, Bij de DiVa roteert het handstuk automatisch in de vagina, zodat elk deel van de vaginawand op dezelfde manier wordt behandeld, met meer nauwkeurigheid en minder variabiliteit tussen gebruikers, en een kortere behandeltijd. Tijdens de behandeling wordt het handstuk roterende tevens automatisch uit de vagina teruggetrokken.

3.     Bij elke patient wordt een disposable gebruikt, dus een eenmaal te gebruiken plastic huls over de lasertip. De disposable plastic Dilator (SQD) blijft stationair in de vagina. Zo wordt het vaginale weefsel iets opgespannen zodat het gehele slijmvlies gelijkmatig kan worden gelaserd. Vlak voor de behandeling zal de arts de laser in deze plastic dilator schuiven.

De behandeling, wat kunt u verwachten?

Voor de behandeling heeft u eerst een uitvoerig gesprek met de (vrouwelijke) arts. De arts zal u ook vragen vragenlijsten in te vullen. Deze klinisch-gevalideerde vragenlijsten gaan dieper in op uw vaginale problemen zoals vaginale candida en eventuele incontinentieklachten. Ook zal de arts een zwangerschapstest doen, om er zeker van te zijn dat u niet zwanger bent. Het is fijn als je naar het eerste gesprek eventuele resultaten van  en recent cervix uitstrijkje meeneemt. De vagina wordt van te voren behandeld met een verdovende crème.  Deze crème werkt goed en snel in. Deze crème moet 15- 20 minuten inwerken. De diVa behandeling zelf, voor de hele lengte van de vagina,  is pijnloos en duurt slechts 5-10 minuten en vindt plaats op een gynaecologische stoel, in privacy.  De behandeling is eigenlijk pijnloos te noemen, heel soms wordt een mild ongemak gemeld. Patiënten hebben één tot drie behandelingen nodig, met circa vier weken tussenpauze, en daarna volstaat één behandeling per jaar. In overleg met u zal de arts mogelijk en op basis van eventuele menopauzale klachten, een tweetal voedingssuplementen adviseren die de oestrogeenproductie en gevoeligheid stimuleren en de oestrogeenbalans herstellen: Femeno-1 en Femeno-2.

Wat zeggen de klinische studies?

Uit diverse klinische studies blijkt:

●      Minimale hersteltijd, ook wel downtime genoemd. U kunt de volgende dag gewoon aan het werk. Wel mag u gedurende een week geen intiem sexueel contact hebben.

●      Geen negatieve bijwerkingen. Wel moet u rekening houden met 1-4 dagen wat bloed- of slijmverlies, spotting,  na de behandeling. Daarvoor dient u inlegkruisjes, geen tampons te gebruiken. Er zijn geen beperkingen aangaande sporten, douchen, werk.

●      92% patiënttevredenheid in de klinische studies.

●      100% van de patiënten zouden de DiVa aanbevelen aan hun vriendinnen (https://www.realself.com/diva)

Referenties

Johnny J. Peet, MD, FACOG

“Met DiVa hebben we een nieuwe oplossing die het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit van onze patiënten verbetert. Veel van onze patiënten kunnen van deze behandeling profiteren. Ze melden zich nu bij ons, worden behandeld en zijn lyrisch over het resultaat.”

Lionel Meadows, MD, FACOG, FAACS

“Iedere dag vragen heel veel patiënten, jong en oud, aan mij of er een niet-operatieve, niet-hormonale oplossing om hun vaginaweefsel te verbeteren. Ik kan nu vol vertrouwen diVa aanbevelen.”

Jaime, patiënt (44)

“Ik voel me zelfverzekerd en sexy – en mijn man vindt het geweldig! Hij kan niet eens geloven dat een behandeling zoiets kan doen.” – Jaime, 44

Interesse?

Maak dan nu een afspraak!