Een jong gezicht heeft meestal de vorm van een ‘V’. Naar mate je ouder wordt verliest je huid structuur, elasticiteit, volume, spieren en zelfs botmassa. Dit betekent dat de klassieke, jongogende V-vorm van je gezicht wordt omgedraaid en er meer een omgekeerde ‘V’ zichtbaar is. De V Soft Lift behandeling heeft als doel om de jonge V-vorm van je gezicht te herstellen. Dit wordt bewerkstelligd door kleine dunne draadjes in de dermis, oftewel de lederhuid, te plaatsen. De draadjes liften de huid en tegelijkertijd wordt de collageenproductie gestimuleerd.

V Soft Lift

V Soft Lift is een nieuwe natuurlijke face lift zonder downtime. De behandeling is ontwikkeld door de Zweedse InjectAcademy. V Lift komt oorspronkelijk uit Korea, net als veel andere ‘draadtechnieken’. In Korea is het namelijk erg populair om de klassieke ronde vorm van het Aziatische gezicht aan te passen naar een meer Westerse V-vorm van het gezicht. Dit wordt als zeer aantrekkelijk beschouwd. Het afgelopen jaar heeft InjectAcademy de techniek ‘vertaald’ naar een behandeling voor het Westerse gezicht, door de techniek lichtelijk aan te passen aan het ouder wordende gezicht. De mogelijkheden voor een natuurlijke lift zijn uitgebreid naar het gehele gezicht: voorhoofd, kin, wangen, lippen, nek, kaaklijn, wenkbrauwen, onderkin, kraaienpootjes en frons. De behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten en wordt uitgevoerd door fijne, absorbeerbare draadjes met een naald in de dermis te brengen. De behandeling is vergelijkbaar met een Botox- of fillerbehandeling. De draad is dunner dan een haar en bestaat uit polydioxanone (PDO) – een materiaal dat de afgelopen 30 jaar al wordt gebruikt in de chirurgie. Het effect van de behandeling kan tussen de 1 en 2 jaar aanhouden.

Behandelingen

Ons gezicht verandert naarmate we ouder worden. Het gezicht kan worden verdeeld in 3 zones, F1 en F3 zijn ‘vaste’ zones. Vaste zones veranderen over het algemeen niet naarmate we ouder worden en zijn relatief stabiel. De derde zone, M2, is een bewegende zone. Hier zakt de huid naarmate de jaren vorderen, het volume in de wangen vermindert en de huid beweegt naar beneden.
Een andere oorzaak van huidveroudering is het verlies van collageen. Op de leeftijd van 25 jaar bestaat de huid uit 75% collagen, maar het vermindert snel naarmate we  ouder worden. Na de menopauze neemt het collageen in 10 jaar af tot een derde van wat het was. Een duidelijk teken dat collagen is afgenomen is een dunner wordende huid.  Lijntjes, rimpels en groeven worden zichtbaar.
Bij de V Soft Lift worden draadjes ingebracht in de dermis.  Dit stimuleert de collageenproductie om een duurzaam liftend effect en strakkere, stevigere huid te ondersteunen.
Na 90 dagen kunnen de nieuw gevormde collageenvezels worden waargenomen binnen een straal van 1 tot 3 mm van elke draad. Er is geen schade opgetreden in het onderhuidse weefsel, wat wel het geval kan zijn bij andere draadbehandelingen met een langer effect.

Waarom veilig?

• PDO draden worden al jarenlang gebruikt als oplosbare hechtingdraad in chirurgie. PDO wordt gebruikt voor de interne organen, bloedvaten, huid en spieren.
• Ze zijn niet giftig, bio-absorbeerbaar en hypo-allergeen, zonder bijwerkingen.
• Geen voorafgaande huidtest is vereist.
• Ze worden afgebroken door het lichaam en zullen volledig verdwijnen.

Vraag en antwoord (Q&A)

1) Wat is V Soft Lift?
V Soft Lift is een kleine niet-invasieve behandeling met dunne draden die de huid liften en elasticiteit vergroten. De draden zijn volledig biologisch afbreekbaar. Bijwerkingen zijn minimal, behalve mogelijke zwelling. Direct na de behandeling kunt u terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten. Het materiaal is van monofilament polydioxanone (PDO), een biocompatibel hechtmateriaal dat het weefsel bij elkaar houdt en de vorming van collagen stimuleert.
2) Wat zijn de threads?
V Soft Lift zijn kleine, dunne, gepatenteerde draadjes (‘Lead Fine Lift’) die langzaam aan worden opgenomen door het huidweefsel. Delen van of het gehele gezicht kunnen worden behandeld om lifting, vulling en revitalisatie te bereiken. De wangen, kaaklijn, mondhoeken, wenkbrauwen, frons en nek reageren allen goed op de behandeling. Vaak is de enige andere optie chirirugie, een veel grotere ingreep. De behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten. Je kunt het vergelijken met een flinke fillerbehandeling, maar dan met meer geavanceerde resultaten. Onmiddellijk na de behandeling kunt u terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten, zij het met een beetje hulp van make-up en concealer. Je merkt een aantal onmiddellijke positieve effecten, zoals de lift en herpositionering van de weefsel, direct. Na vier weken zult u een verbeterde, gladdere en vollere teint met de restauratie van de jeugdige balans van het gezicht waarderen.
3) Hoe gaat de V Soft Lift behandeling te werk?
Vele dunne draden met naalden eraan worden in een meshwork patroon in de dermis aangebracht. Het voelt ongeveer als een fillerbehandeling. De draden worden op specifieke plaatsen aangebracht voor de gewenste lift, waarna de naalden worden verwijderd. De draden geven de lift en reproduceren jonge gezichtstrekken, waaronder een dikkere huid.
De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, vergelijkbaar zoals dat bij kleine chirurgie wordt gedaan. Er is een direct resultaat na de behandeling, waarna het volledige resultaat na 2 maanden is ontwikkeld.
4) Wat is het voordeel van de V Soft Lift behandeling?
V Soft Lift pakt een aantal problemen aan dit samengaan met gezichtsveroudering en anders alleen door ingrijpende chirurgie kunnen worden behandeld. Met name op de plekken waar de huid verzakt naarmate we ouder worden, zoals de onderste helft van het gezicht, nek en kaaklijn. V Soft Lift biedt dus anti-aging oplossingen voor degenen die geen operatie willen ondergaan. Hoewel de resultaten niet vergelijkbaar zijn met een operatie, is de behandeling goedkoper en herstel je sneller. De behandeling kan worden gecombineerd met andere behandelingen, bijvoorbeeld fillers en botuline toxine. We adviseren de behandeling te verspreiden in de tijd, in plaats van allemaal tegelijk uit te voeren.
5) Hoe lang heb ik resultaat van de V Soft Lift ?
Het resultaat kan 1 tot 2 jaar aanhouden, afhankelijk van leeftijd, lifestyle en huidconditie. Mensen die goed voor hun huid zorgen door de zon te mijden, een gezond dieet volgen en niet roken, hebben over het algemeen langer resultaat.
6) Is er een risico op complicaties of bijwerkingen?
Zwelling en blauwe plekken kunnen voorkomen na behandeling.
7) Wie mag een V Soft Lift behandeling uitvoeren?
Een V Soft Lift mag alleen worden uitgevoerd door getrainde, gecertificeerde artsen, zoals dokter Aleida Dijkstra, dermatoloog.