Over Skinnocence

De naam Skinnocence is ontstaan uit een aantal aspecten, die Aleida Dijkstra belangrijk vindt bij het behandelen van de huid:

  • Skin, ‘innocence’,  het nastreven van een natuurlijke puurheid van een mooie jonge huid
  • “Inno” tevens van innovatie, het bijhouden en toepassen van de nieuwste technieken voor huidverbetering
  • “Cence” ofwel sense, behandelen met gevoel voor de patiënt en diens unieke eigenschappen
  • En tevens cence, in de zin van zinvol, dat het een verschil moet maken

17 jaar ervaring

Dokter Aleida Dijkstra heeft 17 jaar ervaring als (cosmetisch-) dermatoloog. Ze heeft geleerd dat goed dokterschap begint met aandacht en het volledig leren kennen van je patiënt. Daarom vindt eerst een uitgebreid gesprek over de wensen plaats, met aandacht voor levensstijl, karakter, gezin en werkzaamheden. De patiënt in zijn totaliteit.

Personalized dermatology

Dokter Dijkstra: “Je kunt bij iemand met psoriasis van de hoofdhuid wel een zalfbehandeling adviseren, die hem of haar elke ochtend 40 minuten tijd kost. Maar als deze patiënt een gezin heeft met kleine kinderen en een baan welke al vroeg in de ochtend begint dan gaat de therapietrouw niet lukken en helpt de behandeling dus ook niet. Ieder individu is uniek en zo ook de behandeling. Personalized dermatology’ noem ik hetAlleen dan kan deze effectief zijn”.

Doorbreken van de vicieuze cirkel

Beter krachtig en kort behandelen, dan te licht en langdurig. Huidziekten berusten op een ontsteking in de huid. Deze moet grondig worden aangepakt, wil een behandeling effectief zijn en langdurig of liefst blijvend resultaat geven. Vergelijk het met een brandend vuur. Als je daar een kopje water op gooit, gaat dat vuur niet uit. Zo worden aandoeningen soms chronisch. De vicieuze cirkel moet worden doorbroken. Soms kunnen supplementen een aanvullende rol spelen, bijvoorbeeld de supplementen Femeno 1 en Femeno 2 van Re-Age. Voor meer informatie: http://www.re-age.nl

Dankbaar

De huid is ons grootste orgaan, er is veel aan af te lezen. Zij verraadt soms ook interne ziekten. Huidafwijkingen of oneffenheden raken mensen diep, meer dan een interne ziekte, omdat het zo zichtbaar is. Het hebben van huidproblemen heeft psychische en sociale consequenties. Een mooie egale en stralende huid is een wens van iedereen. Vandaar dat verbeteringen aan de huid zo dankbaar zijn, het heeft impact op iemands functioneren en welbevinden. Dat is het mooie aan het vak: verbeteringen aan de huid geven niet alleen uitwendig resultaat, maar de patiënt voelt zich ook beter en gaat beter functioneren.

Kwaliteit

Bij alle behandelingen streeft dokter Aleida Dijkstra naar een op maat gemaakt advies, met als doel een mooie en gezonde huid, met behoud van natuurlijke kenmerken. Veiligheid en kwaliteit staan hierbij voorop. Deze kwaliteit houdt dokter Dijkstra op peil door jaarlijks na te scholen, gespecialiseerde trainingen te volgen, internationale- en nationale dermatologische en esthetische congressen te bezoeken en door het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Dermatologie.

Anti-aging

Cosmetiek en anti-aging zijn haar specifieke aandachtsgebieden. Aging is een zeer complex proces, waarbij hormonale factoren, voedingsstatus, levensstijl, stress, slaap, meegekregen genen en blootstelling aan zonlicht een grote rol spelen. De huid verslapt, wordt valer, oneffen en rimpelig. Achterliggende fysieke oorzaken hiervoor zijn verlies aan elasticiteit, verlies aan volume, veranderingen aan collageen en elastine, verlies van vet en zelfs onderliggende botstructuren. Dat proces kan worden vertraagd door een gezonde levensstijl, gezonde en veelzijdige voeding, supplementen (zie bijvoorbeeld: http://www.re-age.nl), een goede nachtrust, juiste en tijdige huidverzorging en het voorkomen van zonneschade.

Goed en eerlijk advies

Wilt u echt iets goeds doen voor uw huid? Investeer dan niet in willekeurige behandelingen of dure crèmes. Er zijn maar weinig crèmes echt zinvol gebleken voor de huid. Maar laat u goed adviseren en kies voor een of meerdere van behandelingen. Dokter Aleida Dijkstra zal u eerlijk advies geven, wat zinvol en haalbaar is. Kleine veranderingen kunnen echt het verschil maken.