Bent u niet tevreden met de leeftijd die uw huid laat zien?
Heeft u last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid en wilt u daar wat aan doen?
Dan is een huidverjongende peeling misschien wel een optie voor u.

Een mooie, egale huid is voor menigeen een belangrijk schoonheidsideaal. Een mooie huid straalt immers gezondheid en vitaliteit uit. Helaas krijgt de gemiddelde huid veel te verduren in een mensenleven. Weersinvloeden als zon, wind en vrieskou eisen het hele jaar door hun tol. Maar ook factoren als ongezond eten, roken, onderliggend lijden of stress hebben een negatief effect op de kwaliteit van de huid. Een arme, vale en droge huid met grote poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes of pigmentvlekken is vaak het gevolg. Daarnaast blijft acne een boosdoener voor een slecht uitziende huid. Dokter Aleida Dijkstra werkt met de producten van SkinTech.

Als cosmetisch dermatoloog vervult Aleida Dijkstra een belangrijke adviesrol als het gaat om hoe de kwaliteit van een huid kan worden verbeterd.

Dokter Aleida Dijkstra biedt een productportfolio bestaande uit peelings plus de juiste nazorg, zoals de SkinTech® post-peelcare-crèmes voor thuisgebruik. Zo krijgt u een totaaloplossing, met zichtbare huidverbetering als garantie.

Skin Tech-behandelingen worden uitgevoerd volgens een duidelijk behandelplan. In de behandelprotocollen staat het bereiken van het behandeldoel en het minimaliseren van complicaties altijd voorop.

In de privé praktijk van Dokter Aleida Dijkstra ontvangt u een Peeling in alle rust en privacy die daarbij hoort. Cosmetisch dermatoloog Aleida Dijkstra is altijd uw enige behandelaar. Discreet en veilig.

Wat kan een peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds beter zichtbaar blijft zitten.

Peelings hebben huidverjongende eigenschappen. Het uiteindelijke effect is afhankelijk van het huidtype, het soort peeling dat wordt toegepast en welke huidlaag met de peeling bereikt wordt. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid.

We maken een onderscheid tussen oppervlakkige, medium en diepe peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit  alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.  Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en u gaat er mooi van stralen.

Medium peelings

Als het u om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.
Na een TCA-peeling vervelt u doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Diepe peelings 

Als je huid diepe rimpels vertoont en veel schade heeft geleden door bijvoorbeeld zon en/of roken, of gewoon omdat je al wat ouder bent, dan kan een diepe peel je huid ‘vervangen’ door ‘nieuwe’ huid.
Er bestaan diepe peelings in gradaties diep, dieper en diepst. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van wat je huid nodig heeft om in 1 sessie een hele grote verjongingssprong te maken. Deze diepe peelings bestaan uit fenol, vaak in combinatie met TCA.

Omdat diepe rimpels vaak lokaal voorkomen, bijvoorbeeld op de bovenlip en rondom de ogen, kan een diepe peeling ook op kleine, deelgebieden worden uitgevoerd. De rest van het gezicht wordt dan met een medium peel gedaan. Op deze manier is het ondergaan van een diepe peeling minder heftig.

Diepe peelings mogen uitsluitend door huidtherapeuten of artsen worden aangebracht.

Welke Peelings biedt dokter Aleida Dijkstra aan?

Easy TCA® Pain Control Peel

Easy TCA® Pain Control Peel (TCA = TriChloorAzijnzuur): een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen dikke huid met grove poriën maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen.

Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA® Peel niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt), maar wordt bereid met een zogenaamde base solution (waar onder andere vitaminen, antioxidanten e.d. in zitten). Dit zorgt ervoor dat de vloeistof langzaam de huid binnendringt, waarna een opzettelijke en gecontroleerde ontstekingsreactie ontstaat. Dit proces maakt dat de bovenlaag van de huid wordt afgestoten en nieuwe, verse huid zichtbaar wordt.

Onze Easy TCA® Pain Control Peel is een unieke, innovatieve peeling waar een pijnstillend ingrediënt aan is toegevoegd.

Advies 2-4 sessies 1 x per 2 weken.

Indicaties:
Pigmentvlekken
Fijne lijntjes
Grote poriën
Huidveroudering
Zonneschade
Vale/grijze huid (rokershuid)
Acne (gevoelige( huid

Easy Phen (Very) Light Peel

Easy Phen (Very) Light Peel: deze peelings zijn opgebouwd uit een combinatie van fenol en trichloorazijnzuur. Fenolpeelings vallen in de categorie diepe peelings, die daarbinnen diep, dieper of diepst kunnen gaan. Easy Phen Very Light® Peel is de lichtste in deze categorie, maar gaat wel nog een stap dieper dan Easy TCA® Pain Control Peel.

Fenol zorgt voor structuurverbetering, dus lifting en verstrakking van de huid, terwijl TCA de oppervlakte egaler en gladder maakt. Een ideale combinatie om vorderende huidveroudering mee aan te pakken. Eén sessie is over het algemeen voldoende om flinke huidverjonging- en verstrakking te bereiken.

Indicaties:
Middeldiepe rimpels
Ernstige huidveroudering
Zonneschade
Verharde keratosen en lentigines/ gevlekte huid bij oudere mensen.


Easy Phen Very Light: voor verslapping , lijnen,  beginnende huidveroudering tot in papillaire dermis.
Easy Phen Light: reticulaire Dermis voor ergere huidveroudering en verslapping en diepere lijnen
.

Lip & Eyelid Peel

Lip & Eyelid Peel: deze diepe fenolpeeling bereikt de allerdiepste huidlaag en kan een oude huid volledig vervangen door een nieuwe, jonge, gladde en vlekkeloze huid. Een diepe fenolpeeling is best heftig (denk aan een hersteltijd van 10-12 dagen), maar is ook heel goed in kleine vlakken uit te voeren op bijvoorbeeld bovenlip en rondom de ogen.

Indicaties:
Diepe rimpels lokaal op de bovenlip, rondom de ogen en over het hele gelaat
Ernstige huidveroudering
Zonneschade
Verharde keratosen en lentigines/ gevlekte huid bij oudere mensen.
Rokerslijntjes

Is een peeling geschikt voor mij?

U kunt (nog) geen peeling ondergaan als u

 • ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip). In dit geval kan uw arts u medicatie voorschrijven.
 • insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent,
 • immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt,
 • onder behandeling bent voor kanker,
 • last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens),
 • nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,
 • verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied,
 • een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht,
 • zwanger bent of borstvoeding geeft,
 • na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als u isotretinoïne hebt gebruikt, kunt u over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.
 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit (doordringbaarheid) van uw huid verhoogd zijn. Je kunt dan wel een Easy TCA® Pain Control -peeling ondergaan, maar meld het tijdig aan dokter Aleida Dijkstra, uw behandelaar.
 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden.
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

Downtime na een Peeling

 • 8-10 dagen waarvan 6 dagen in post-peel powder (dit product krijgt u bij uw behandeling mee naar huis en is inbegrepen in de prijs).
 • Roodheid kan enkele weken aanhouden, afhankelijk van het soort peeling.
 • U dient langdurig zonlicht, ook zonnebank, te vermijden en een zorgvuldige post peel care is essentieel. Dokter Aleida Dijkstra informeert u tijdens uw behandeling wat dit inhoud.

Voorbeelden voor & na een Peeling

Afbeelding 1. Huidveroudering, voor en na een TCA Peeling

TAC Peeling Dokter Aleida Dijkstra

Afbeelding 2. Vermindering acne littekens, voor en na een Peeling.

Peeling Acne verbetering dokter Aleida Dijkstra

Afbeelding 3. Voor en na een TCA Peeling. Zichtbare vermindering van pigmentatie van de huid.

Peeling hyperpigmentatie zonneschade dokter Aleida Dijkstra Blaricum dermatoloog

Afbeelding 4. Vermindering littekens en actieve acne. Voor en na.

Acne behandeling dokter Aeilda Dijkstra Peeling Blaricum

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met dokter Aleida Dijkstra via telefoonnummer 035-5335141 of via e-mail info@aleidadijkstra.nl.