Forever Young met de BBL

Vertraag de huidveroudering en zie er jonger uit!

De BBL is een afkorting van “Broad Band Light” en berust op IPL-technologie.  De nieuwste technologie betreft twee IPL systemen in 1 apparaat, en deze maken de BBL een van de meest effectieve lichtsytemen voor huidtypes 1 tm IV. Met diverse golflengtes licht kunnen diverse huidproblemen worden behandeld: kortere golflengtes (515-560nm ) zijn geschikt voor pigmentvlekken, langere golflengtes (560-595 nm) voor rode bloedvaatjes (couperose, rosacea) en nog langere golflengtes voor ontharen of stimulatie van nieuw colageen, huidverjonging (vanaf 595- 640 nm). Door met meerdere golflengtes te werken kunnen meerdere huidproblemen in een keer worden behandeld. (rimpels, lijntjes, onregelmatige pigmentatie, vaatjes, roodheid, huidverslapping, overmatige haargroei – alleen gepigmenteerde haren).

Forever Young BBL is ideaal voor hardnekkige pigmentvlekken, onsierlijke vaatjes, en komt tevens diep in de huid en veroorzaakt daar een stimulatie van de aanmaak van o.a. collageen en elastine. De huid ziet er na een serie  (2-4) behandelingen niet alleen jonger uit, hij verandert tevens genetisch jonger! In een onderzoek van Stanford University werd aangetoond dat door de Forever Young BBL behandeling de expressie van maar liefst 1.293 genen in de huid verandert, zodat deze weer op een jonge huid gaat lijken! De studie van dr. Chang van Stanford University werd gepubliceerd in de Journal of Investigative Dermatology.

Kies voor een egalere èn jongere huid met minder pigmentvlekken, minder roodheid en minder grove poriën.

Het effect laat zich zien in de vorm van minder pigmentvlekken, een egalere huid met kleinere poriën en minder lijntjes en een geleidelijk jonger uitziende huid.

Meerdere behandelingen geven het beste resultaat
In het onderzoek werden patiënten negen jaar gevolgd. In die tijd ondergingen zij meerdere (gemiddeld 3-4) Forever Young BBL behandelingen en werd keer op keer de huidverjonging geactiveerd. Na afloop van de studie werden de patiënten gemiddeld 10 jaar jonger geschat dan ze feitelijk waren! Voor een optimaal resultaat worden in eerste instantie 3-4 behandelingen geadviseerd, en minimaal 1 per jaar daarna.

Stelt u zich voor dat uw huid er over 10 jaar, beter uit ziet dan vandaag!
U moet de BBL zien als een investering op huidverbetering op de langere termijn.  Lijntjes worden geleidelijk minder. Snelle verbetering wordt gezien op pigmentvlekken en vaatjes.

Samenvattend
De Forever Young BBL behandeling is geschikt voor iedereen die een jongere huid nastreeft (of die hun jonge huid willen behouden!) en resulteert in:

 • Minder fijne lijntjes
 • Een egalere huid
 • Minder pigment, pigmentvlekken en sproeten
 • Minder roodheid en zichtbare bloedvaatjes
 • Minder grove poriën

Bewezen effectief

Voorafgaand aan de studie van Dr. Chang bleek dat bepaalde genen die actief zijn in de jonge huid, minder of niet actief zijn in de oudere huid. Maar liefst 1.293 genen werden door de Forever Young BBL beïnvloed (remming of stimulatie). Niet alleen genen coderend voor collageen en elastine, maar juist ook genen die een rol spelen bij veroudering, zoals:

 • De groeihormoon receptor voor IGF1. Deze wordt geactiveerd, waardoor groeihormoon effectiever kan werken
 • MLL een factor die bepalend is voor de lengte van onze telomeren. We blijven langer in staat onze huid te blijven vernieuwen
 • MAP3K5 (ASK10), dit gen zorgt dat de oxidatieve stress geen beschadinging van de huidcel geeft
 • PSMD8 speelt een belangrijke rol bij huidveroudering
 • RING1 en MOV10. Deze genen bepalen de levensduur van fibroblasten en dus belangrijk voor collegeenaanmaak
 • Tumor-suppressor genen, zoals ING4, DAXX, en MSH2 worden geactiveerd, waardoor minder kans op huidkanker
 • ZMPSTE24, dit gen is verantwoordelijk voor vroege huidveroudering en wordt geremd door de Forever Young BBL

De Forever Young BBL behandeling brengt de genexpressie van de oudere huid weer terug naar het zelfde niveau als in de jonge huid en dat is bijzonder! Het effect laat zich van buitenaf zien (minder rimpels, minder pigmentvlekken, egalere huid, jonger uiterlijk), als ook in de huid (minder elastose, betere collageenordening) en tot slot, ook op genetisch niveau en dat is absoluut bijzonder te noemen!

De huid krijgt meer elasticiteit, beter geordende en uniforme collageenafzetting, vermindering van fijne lijntjes, pigmentvlekken en gesprongen bloedvaatjes.

Resultaten op lange termijn

Een retrospectief onderzoek door 491 evaluatoren van 11 patiënten die in de afgelopen negen jaar met Forever Young BBL behandeld werden, toonde aan dat:

 • Voorafgaand aan de studie werd de leeftijd van de patiënten nagenoeg correct ingeschat door het panel van 491 evaluatoren
 • Na 9 jaar bleken de patiënten lijken tijdens de onderzoeksperiode niet ouder te zijn geworden
 • Het onderzoekspanel schatte de patiënten gemiddeld 10 jaar jonger uit dan hun feitelijke leeftijd!

De Forever Young BBL behandeling

Indicaties: pigmentvlekken, rosacea, couperose, lijntjes, grove porien, vertragen huidveroudering
Een behandeling bestaat uit meerdere passes van het handstuk over het gelaat met verschillende golflengtes licht. Deze passes worden haaks op elkaar gezet met zo’n 10% overlap, zodat geen enkel stukje huid wordt overgeslagen. Tussen de 200 en 400 pulsen zijn nodig voor een complete full-face procedure.  Belangrijk is dat u niet te gebruind bent voor de behandeling en 4 weken voor en 4 weken na de huid beschermd met een zonnecreme, minimaal factor 30. De procedure  van de BBL forever young is als volgt: u komt in de praktijk, vooraf wordt de huid verdoofd met een lokaal anestheticum in een zalf. Dit moet zo’n 30 minuten inwerken. De behandeling zelf daarna, is niet pijnloos maar draaglijk, de flitsen voelen als een heet elastiekje wat tegen de huid komt.  Gemiddeld duurt de behandeling ongeveer 30-45  minuten.

Nadien wordt even gekoeld met icepacks en de huid ingesmeerd met sunblock.

De hersteltijd/downtime is gering te noemen en een beetje afhankelijk van de instelling en de gevoeligheid van de huid-,  meestal worden de pigmentvlekken tijdelijk donkerder (5-7 dagen),  dit mag en kan gecamoufleerd met make-up, en de huid is kan ook tijdelijk wat rood zijn. Bij een zeer gevoelig huidtype of bij sterkere instelling kan ook tijdelijk zwelling optreden.

Waarom is Forever Young BBL uniek?

Het is door de nieuwste technologie een zeer effectief broadband light systeem.  Nog nooit waren pigmentvlekken, vaatjes en roodheid (inclusief angiomen, telangiectasia en rosacea) zo goed behandelbaar. Met de genoemde onderzoeken, en de gedane wetenschappelijke studies kunnen we ieder aan te moedigen door de jaren heen hun huid jong te houden of verder te verbeteren, door regelmatig, 2 tot 3 maal per jaar, de Forever Young BBL behandeling te herhalen.

Naast het gelaat , kan je de Forever Young BBL ook worden toegepast op hals, decollete, handen, en lichaam. Combinatiebehandelingen met HALO laser versterken het effect op rimpels en lijntjes en porie-structuur.

Resultaten

Deze meneer heeft 1 BBL behandeling ondergaan. De tweede foto is genomen 1 maand na de behandeling.

BBL Forever young resultaat

Deze mevrouw heeft 2 BBL behandelingen ondergaan, de tweede foto is 2 maanden na de laatste behandeling genomen.

Deze mevrouw heeft 1 BBL behandeling gehad, de tweede foto is 5 maanden na de behandeling genomen.

Click hier voor de ForeverYoung site!