Behandelen van overmatig zweten

Voor een Botox behandeling bij overmatig zweten bent u bij Skinnocence op het juiste adres. Dokter Aleida Dijkstra heeft als dermatoloog veel ervaring met de behandeling van overmatig okselzweten (ook wel axillaire hyperhidrose genoemd) en overmatig zweten aan handen en voeten. Het effect van Botox houdt zo’n 3-4 maanden aan.

Migrainebehandeling met Botox

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of (chronische) migraine. Het is zeer lastig om de exacte oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn te achterhalen. Wel zijn er aanwijzingen dat verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol kunnen spelen. Van Botox is aangetoond dat het een verlichting kan brengen bij hoofdpijn en ook de frequentie van hoofdpijn kan verminderen. Dit maakt Botox een effectief middel bij behandeling van verschillende vormen van migraine veroorzaakt door een verhoogde spierspanning.

Er zullen een aantal Botoxprikjes in de (frons)spier gegeven worden waardoor deze minder sterk gemaakt wordt. Afhankelijk van de plaats van de migraine worden soms ook de slapen, voorhoofd en nek meebehandeld. Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (3 tot 6 maanden).