Met de Halo laser krijgt u de “Halo Glow”, een stralende frissere huid.

Met de tijd verliest de huid haar jeugdige glans en krijgt lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en rode adertjes, vooral door chronische blootstelling aan zonlicht en mede als gevolg van het fysiologische verouderingsproces.  De meeste lasers hebben moeite dit complex van aandoeningen in de verouderende huid goed te behandelen omdat ze te diep of te oppervlakkig werken. Met de Halo kunnen we deze huidveroudering op elke gewenste diepte behandelen. De Halo verbetert de structuur, leidt tot een natuurlijke toename van hyaluronzuur in de huid, stimuleert nieuwe collageen aanmaak, en herstelt de gezonde glans van de huid, zoals we die ook in de jongere huid zien. Meerdere behandelingen worden geadviseerd in geval van diepere lijnen, rimpels, (acne)littekens.

Met de kennis van de huid, is de dermatoloog de meest aangewezen persoon voor laserbehandelingen.

Aleida Dijkstra werkte voorheen met fractionele CO2 lasers, maar deze gaven aanzienlijke pijn tijdens de behandeling en aanzienlijke downtime.  De Halo laser van het Amerikaanse Sciton is de eerste en enige hybride fractionele laser ter wereld. De Halo combineert  2 lasers in 1 apparaat: niet-ablatieve en ablatieve golflengtes in één behandeling, voor maximaal resultaat en minder pijn tijdens de procedure en minder downtime. De Halo laser werkt met de volgende twee golflengtes:
  • 1470 nm voor coagulatie. Instelbaar van 100 tot 700 micron diepte om optimaal te kunnen richten op zowel epidermale als dermale gepigmenteerde laesies
  • 2940 nm voor ablatie. Instelbaar van 0 tot 100 micron voor het verwijderen van de bovenste laag van de huid, de epidermis
De behandeling is door de combinatie van golflengtes helemaal op maat instelbaar. Met deze laser kunnen we individueel precies de juiste diepte instellen en de huid verbeteren. De huid wordt zichtbaar beter:
  • Minder zichtbare zonneschade
  • Betere textuur, een egalere huid
  • Minder fijne lijntjes, minder rimpels
  • Minder pigmentvlekken
  • Minder vaatjes
  • Minder grove poriën
  • Meer glans door toename circulatie, hyaluronzuur  (wat water bindt) in de huid

Geschikt voor de jongere huid en ook oudere huid

Er kan gekozen worden voor de “HALO light”, met max 2-3 dagen downtime, vergelijk een ” lunchtime peel” en ook voor de “HALO laser intensive”: gemiddeld 7-8 dagen downtime.
Bij de HALO light kiezen we voor een lichtere behandeling, vergelijkbaar aan een lichte peeling, bij de intensive  wordt een sterkere instelling  gekozen, geschikt voor rimpels en littekens, en verbetering van grovere huidstructuur. Een HALO light is ideaal vlak voor een weekend te plannen, maandag bent u weer hersteld,  toonbaar, en makeup mag na de HALO worden gebruikt. Bij de  HALO intensive adviseren wij u een week vrij te plannen, in elk geval de eerste 4-5 dagen. Belangrijk is dat u zich beschermd tegen de zon voor en na de laser gedurende 4-6 weken, het beste is dagelijks een sunscreen van minimaal factor 30 te gebruiken, In geval van aanleg voor koorstlip(herpes) infecties adviseren wij voor de laser te starten met medicijnen tegen het herpesvirus. Dr Dijkstra zal u dit voorschrijven.

Meerdere laserbehandelingen geven een beter resultaat. We raden aan om tenminste 2-3 maanden interval te hanteren.De collageenproduktie start pas na 1 maand en gaat tot wel 1 jaar door na de behandeling.
Procedure: U moet rekening houden met ca 2 uren behandeling. Van te voren wordt een verdovende creme aangebracht. Deze moet ca 40-45 minuten intrekken. Daarna wordt de laser toegepast. U voelt een ” electrisch geprikkel” wat draaglijk is. Hoe sterker de behandeling wordt ingesteld, des te gevoeliger. Indien nodig kan worden bijverdoofd middels injecties. Na de laser wordt de huid gekoeld met de Zimmer Cooler, en of ice packs. Deze krijgt u mee naar huis, evenals een laserrepaircreme, voor de week na de behandeling. De branderigheid houdt ca 1 uur aan. Daarna voelt de huid droog/schraal aan. Gaat u naar buiten raden we over deze creme een sunblock aan. Er zijn geen beperkingen tav werken/douchen. Uw eigen huidverzorging mag weer na 4 dagen (HALO light), en 7 dagen (Halo intensive).

De HALO laser geeft door zijn bijzondere technologie met een rollende tip, itt fractionele CO2 lasers (scanner) een mooi egaal patroon van laser”gaatjes” waardoor u er minder” gehavend ” uit ziet en meestal de huid goed kan camoufleren met makeup. Bij sterkere behandelingen zal dit na een dag of 4 goed te doen zijn.

Meer informatie? Check ook maar eens de volgende site: Halo by Sciton