MiraDry is de beste behandeling om van okselzweten, okselhaar én zweetgeur af te komen!

Heeft u last van overmatig zweten of zijn stinkende oksels het probleem? Heeft u diverse deodorants geprobeerd, maar niets helpt?  De revolutionaire behandeling miraDry biedt u uitkomst. Dit is een relatief milde behandeltechniek. De zweetklieren worden blijvend uitgeschakeld. U heeft direct optimaal resultaat na afloop van de behandeling.

Het is een behandeling zonder chirurgie. Het voordeel hiervan is een korte hersteltijd en de kans op complicaties is klein. De behandeling wordt uitgevoerd door dermatoloog dokter Aleida Dijkstra

Velen van ons ervaren beperkingen in hun dagelijks functioneren door okselzweten en/of zweetgeur. Het geeft psychische onzekerheid en sociale belemmeringen. Hyperhidrosis, overmatig zweten van de oksels kan nu opgelost worden met de miraDry behandeling.

MiraDry vermindert zowel transpiratievocht als -geur
De miraDry behandeling elimineert niet alleen zweetklieren, maar ook geur. De miraDry werkt dus tegen okselzweet én zweetgeur en dat is uniek!

Met de Miradry wordt gemiddeld 83 % zweetvermindering gehaald. Dit kan na 1 behandeling zijn,  maar soms zijn er 2 behandelingen nodig. In slechts 10% van de gevallen is een tweede behandeling nodig. Om de kans zo groot mogelijk te laten zijn dat het met 1 behandeling wordt gehaald, is het behandelprotocol in de loop van de tijd aangepast en geoptimaliseerd, waardoor er nu een tevredenheidsgraad is van 90%!

Nieuwe niet-chirurgische oplossing voor okselzweten, okselhaar én zweetgeur!

Checkt u meerdere keren per dag of u natte plekken in uw kleding heeft? 
Bent u terughoudend geworden om te juichen of zwaaien? In de praktijk van Dr. Aleida Dijkstra vind u nu dé oplossing voor het sociale probleem van overmatig okselzweten en okselgeur; de miraDry. Dr. Aleida Dijkstra haalde deze nieuwe techniek vanuit Amerika naar haar praktijk in Blaricum, centraal gelegen in Nederland, in ’t Gooi. Als een van de eerste medisch specialisten begon zij 6 jaar geleden met de miraDry in Nederland en heeft zij inmiddels meer dan 500 behandelingen gedaan!

Dermatoloog Aleida Dijkstra behandelt tegen overmatig zweten en okselgeur met miraDry

De miraDry is een eenvoudige, veilige en weinig ingrijpende behandeling. Er komt namelijk geen operatie aan te pas; de miraDry biedt daarnaast dé oplossing voor iedereen die last heeft van overmatige transpiratie van de oksels. Tot voor kort kon men alleen in de VS terecht, sinds begin 2014 is deze methode ook in Nederland beschikbaar. Bij de miraDry methode worden de zweetklieren uitgeschakeld door middel van magnetrongolven. Een veilige en niet-ingrijpende techniek waarmee men snel en zonder grote ingreep wordt verlost van het overmatige zweten en de hinderlijke okselgeur. Qua veiligheid en effectiviteit scoort de miraDry hoog, in de Verenigde Staten werd daarom een FDA keurmerk afgegeven.

Hyperhidrosis, ofwel overmatig zweten, is een groot sociaal probleem. Vaak hebben patiënten er alleen ter plaatse van de oksels last van, maar ook handen, voeten en gelaat kunnen aangedaan zijn. Vaak is het onbekend waardoor overmatig zweten wordt veroorzaakt. De klachten kunnen al ontstaan in de puberteit, enkele keren is het erfelijk. Een miraDry behandeling lost dit ongemakkelijke probleem voor u op!

miraDry behandeling in 5 stappen:

Dermatoloog Aleida Dijkstra was een pioneer met de miraDry behandeling in Nederland. Zij heeft sinds 2013 reeds honderden patiënten behandeld.  Het behandelprotocol is in deze zes jaar aangepast en verbeterd.  De procedure is als volgt:

1.  Verdoven oksels met lidocaine/tetracainezalf

Desgewenst kan de oksel  van te voren worden verdoofd met zalf. Dat maakt de prikjes die daarna worden gegeven veel minder pijnlijk. Het intrekken van de zalf duurt circa 15-20 minuten.

2.  Verdoving met extra vocht (tumescent)

Het verdoven vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling, hier wordt veel aandacht aan geschonken, immers: comfort tijdens de behandeling en veiligheid staat voorop! In de loop van de jaren is de verdovingstechniek geoptimaliseerd. Verdoving vindt plaats met een mesotherapie adapter (een ronde adapter met een serie fijne naaldjes, waarbij een groot deel van de huid tegelijkertijd wordt verdoofd, en daarnaast wordt met de  zogenaamde tumescent techniek gewerkt, waarbij een grotere hoeveelheid vocht (NaCL) in de okselhuid wordt gebracht.  Dit geeft minder last, omdat een groot deel van de oksel al meteen verdoofd aanvoelt, en een hogere veiligheid, want gevoelige delen (zoals de spieren, de zenuwen, lymfevaten) worden daardoor meer beschermd tegen de hitte. 

3.  TatoeageDr. Aleida Dijkstra werkt aan vermindering van okselzweten met miaDry

De behandeling begint met het aanbrengen van tijdelijke tatoeage (middels een plakplaatje) in de oksels, zo weten we precies waar we moeten verdoven en waar het handstuk moet worden geplaatst. Op het plaatje hierboven is die tatoeage te zien in de vorm van het raster, zodat weten we precies waar we moeten behandelen.

 

4. BehandelingDermatoloog Aleida Dijkstra behandelt tegen overmatig zweten en okselgeur met miraDry

Nadat de huid verdoofd is kunnen we starten met de miraDry behandeling. Het handstuk wordt op de oksel gezet, de okselhuid wordt eerst vacuum gezogen, vervolgens geeft de miraDry nauwkeurig gecontroleerde elektromagnetische energie af aan de oksels. Door de energie ontstaat warmte waardoor thermolyse van de zweet- en geurklierenplaats vindt. Hierdoor worden deze zweet- en geurklieren met hoge precisie en een blijvend resultaat geëlimineerd. Tegelijkertijd wordt de bovenliggende huid tegen oververhitting beschermd door middel van een continu werkende koeling en dient het onderhuidse vet als isolatie. Omdat de oksel goed is verdoofd, is de de miraDry behandeling zelf pijnloos. Aanvankelijk werd gewerkt met stand 3 en 4, inmiddels wordt iedereen op stand 5 (de hoogste stand van de miraDry, behandeld, omdat blijkt dat een groter percentage mensen een goed resultaat bereikt met 1 behandeling, i.p.v 2. In slechts 10% van de gevallen is een tweede behandeling nodig (gereduceerd tarief). De koelingsperiode van het handstuk is tevens aangepast, zodat ook hoger gelegen zweetkliertjes in de huid (die relatief veel koeling krijgen doordat het handstuk van bovenaf koelt en daarmee moeilijker verdwijnen), voldoende verhit worden. De kans op complicaties is zeer gering in verband met de veilige tumescent (veel vocht) verdoving en desgewenst kan de huid voorvertoond met speciale sterke verdovingscreme.

5. Nazorg

Na de behandeling wordt de oksel schoongemaakt en gekoeld met icepacks. Tevens geeft dokter Dijkstra u haar persoonlijke kaartje met haar mobiele nummer en e-mailadres, zodat u na de behandeling en indien nodig direct contact met dokter Dijkstra kunt hebben. U krijgt een onstekingsremmende zalf mee, voor de eerste week na de behandeling. Goed koelen op de dag van behandeling is belangrijk, dit vermindert de last en zwelling nadien aanzienlijk. Nn geval van veel zwelling de eerste week kan middels lymfedrainage / massage een aanvullende behandeling plaatsvinden in de praktijk.

Weinig bijwerkingen bij behandeling voor het verminderen van okselzweet en geur

De bijwerkingen van de miraDry zijn draaglijk te noemen. Wat u kunt verwachten is rode en soms blauwe plekken, de eerste week na de behandeling, zwelling en een doof gevoel in de huid van de oksel en soms een deel van de arm.

De bloeduitstorting is vaak na 3-5 dagen weg. De zwelling neemt af na enkele dagen, kan wel fors zijn, waarbij een deel van de arm of soms ook borst kan opzwellen. Dit is niet ernstig, maar lastig. Langere tijd zal de oksel nog hobbelig aanvoelen en bobbels tonen, dit kan soms wel enkele weken aanhouden. Er treedt soms ook een trekkerig gevoel op, een soort pandgevoel, dat gaat ook verdwijnen.

Branderigheid en last duurt in de regel maar enkele dagen. Het dove gevoel komt bij 25% van de mensen voor, en is altijd tijdelijk. Wij adviseren u zonodig de eerste dagen paracetamol en of ibuprofen te nemen en in elk geval de eerste dag goed te koelen. Meestal neemt het zweten substantieel af na 1 miraDry behandeling.  In sommige gevallen is een tweede miraDry behandeling nodig voor het beste resultaat.

De behandeling duurt 1,5-2 uren, afhankelijk van de grootte van de oksels. We adviseren de week na de behandeling wat rustiger aan te doen met sporten, de eerste week geen deodorant op de huid te gebruiken, (mag wel op kleding), schuren van oksels moet worden vermeden, werkzaamheden kunnen na de behandeling wel doorgaan. U kunt in principe autorijden, maar mocht de arm wat doof aanvoelen na de behandeling, raden wij aan te wachten in de praktijk tot dit weer hersteld is. U kunt uiteraard een chauffeur, uw partner, vriend of vriendin laten rijden.

Klinische studie

Miramar Labs, de ontwikkelaar van de miraDry behandeling, heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de werking van miraDry. In een klinische studie hebben patiënten direct na de behandeling een gemiddelde vermindering van 82% van het zweet in de oksels. Bij realself.com wordt zelf een tevredenheid gemeld van maar liefst 89%! Intussen zijn er wereldwijd meer dan 150.000 patiënten behandeld. Dr. Aleida Dijkstra heeft sinds de introductie in 2013 al meer dan 500 patiënten behandeld en beschikt over een ruime ervaring!

Voordelen van de miraDry behandeling:

 • Reductie van okselzweet
 • Geen operatie, maar een veilige behandeling, zeker door de tumescent techniek met extra vocht.
 • De patiënt ervaart weinig bijwerkingen en kan zijn of haar dagelijkse bezigheden over het algemeen weer snel hervatten
 • FDA erkend en CE keurmerk
 • Hoge patiënttevredenheid
 • Na diverse klinische onderzoeken onder totaal meer dan 20.000 patiënten is overtuigend gebleken dat deze zeer tevreden zijn over de doeltreffendheid, resultaten en veiligheid van de miraDry behandeling.

In de pers:

 • Artikel op Beautyjournaal

​Journaliste Monique van Beautyjournaal.nl was op bezoek in de praktijk van Skinnocence en doet verslag van de miraDry behandeling.

 • Aleida Dijkstra bij radio 6FM

Op vrijdag 2 mei 2014 was dr. Aleida Dijkstra uitgenodigd voor een interview in de studio van radio 6FM om te praten over hyperhidrose en de miraDry. Beluister het fragment hier nog eens terug.

Veelgestelde vragen

 • Waar bestaat de behandeling uit?

Het miraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert de zweetklieren niet-invasief. Elk okselgebied wordt op de centimeter nauwkeurig  met meerdere plaatsingen met het miraDry handstuk behandeld. Voorafgaand aan de procedure wordt plaatselijke verdoving toegediend aan de oksels. Je bezoek aan de kliniek duurt meestal ongeveer 2 uur.

 • Welke resultaten kan ik verwachten?

De meeste patiënten melden een enorme vermindering van zweet; in een recent klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82%. U zou direct na de behandeling een vermindering van zweet moeten merken. Ook de zweetgeur verdwijnt. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten per persoon verschillen.

 • Is de behandeling veilig?

miraDry is goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse Food & Drug Authority. De selectieprocedure voor een FDA goedkeuring is heel streng. Alleen veilige behandelingen worden goedgekeurd.

 • Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Dr. Aleida Dijkstra zal waarschijnlijk voor een paar dagen een pijnstiller zonder recept en het gebruik van ice packs aanbevelen. Meteen na de procedure zou u in staat moeten zijn om uw normale activiteiten of werk weer op te pakken en normaal gesproken kunt u binnen een aantal dagen weer beginnen met sporten. Wat plaatselijk ongemak en zwelling is normaal en verdwijnt binnen een paar weken. Sommige patiënten hebben kortdurend een veranderd gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, wat geleidelijk verdwijnt. Soms treedt een strak, trekkend gevoel op, wat geleidelijk verdwijnt. Goed blijven strekken, en eventueel masseren kan hierbij helpen. Tijdelijk zullen bobbels zichtbaar zijn, die geleidelijk verdwijnen. In geval van veel zwelling de eerste week kan middels lymfedrainage / massage een aanvullende behandeling plaatsvinden in de praktijk.

 • Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig?

Uw lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Elimineren van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

 • Wat betekent niet-invasief?

Met niet-invasief bedoelen we dat er geen agressieve chemicaliën, gifstoffen of chirurgie gebruikt worden bij de behandeling. Hierdoor is er minimale tot geen hersteltijd nodig na de miraDry behandeling.

 • Is de miraDry procedure geschikt voor mij?

Als uitbraken van okselzweet, kleding met vlekken of het regelmatig aanbrengen van anti-transpirant uw dagelijks leven belemmeren, kunt u een goede kandidaat zijn voor de miraDry procedure. Praat met uw arts om te ontdekken of de miraDry procedure geschikt is voor u.

 • Kan miraDry ook worden gebruikt voor andere delen van het lichaam, waar ik veel zweet?

De miraDry behandeling is alleen geschikt voor de oksels en kan helaas niet worden gebruikt voor het behandelen van andere lichaamsgebieden. Hyperhidrosis, ofwel overmatig zweten, is een groot sociaal probleem. Vaak hebben patiënten er alleen ter plaatse van de oksels last van, maar ook handen, voeten en gelaat kunnen aangedaan zijn. Vaak is het onbekend waardoor overmatig zweten wordt veroorzaakt. De klachten kunnen al ontstaan in de puberteit, enkele keren is het erfelijk.

In Amerika wordt de behandeling sinds 2011 toegepast. Veel ervaringen staan beschreven op www.realself.com