Injectables, Fillers

Verlies van volume in het gelaat

Als we kijken naar het verouderingsproces is volumeverlies in het gezicht een van de belangrijkste aspecten. Door verlies van onderhuids bindweefsel, vet en zelfs verlies van botweefsel zakt het fundament waar de huid op rust eigenlijk langzaam in. U verliest een paar cc aan volume per jaar, en dat begint al rond uw 30e jaar. De V vorm van een jong gelaat verdwijnt en het accent komt op het onderste deel van het gelaat te liggen (omgekeerde V). Daarnaast verandert de oppervlaktestructuur: er ontstaan rimpels, lijnen en de huid wordt minder glanzend, minder egaal, en de poriën worden groter.

Behandeling met hyaluronzuur door de dermatoloog

Dokter Aleida Dijkstra gebruikt in haar praktijk fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor. Het is een van de belangrijke bestanddelen in de huid, het maakt dat de huid vocht vasthoudt, stevigheid heeft, soepel is en er glanzend uit ziet. Ze noemen het ook wel de NMF (natural moisturizing factor).

Hyaluronzuur zit bijvoorbeeld ook in onze gewrichten, waardoor ze soepel bewegen. De veiligste fillers zijn de zogenaamde op hyaluronzuur gebaseerde fillers. Deze afbreekbare fillers zijn een combinatie van water en een gel, waarin hyaluronzuur is verwerkt. In deze fillers wordt hyaluronzuur op een natuurlijke basis gemaakt volgens moderne biotechnologische principes.

Veilig omdat ze:

  1. tijdelijk zijn (hyaluronzuur wordt geleidelijk afgebroken)
  2. desgewenst (peracuut) oplosbaar zijn (met hyaluronidase)
  3. nooit aanleiding geven geven tot allergische reacties
  4. bijwerkingen hoogst ongebruikelijk zijn

Met deze fillers wordt het fundament weer ondersteund, krijgt het volume gegeven daar waar nodig, oppervlakkigere lijnen worden verzacht en de vochthoudendheid van de huid wordt verhoogd. Het craquelé aspect van de huid kan weggenomen worden.

Welke variant?

Aleida Dijkstra werkt met verschillende merken fillers, maar met name met Stylage. Deze filler geeft de minste downtime, zoals zwelling en roodheid. Dat komt omdat er een antioxidant in zit, Mannitol. Door steeds met hetzelfde merk te werken en ook de International Master Classes van dit product te volgen, heeft Aleida veel ervaring met deze filler. Afhankelijk van het gewenste effect kiest zij in overleg met de patiënt het juiste product. Deze fillers zijn er in verschillende 'diktes': Dunne gels voor verhogen watergehalte in de huid en verbeteren van fijne lijnen, corrigeren van wallen, of accentueren van de liplijn.

Dikkere gels worden gekozen, voor geven van volume of liften van de huid.

Door verbeteren van volume oogt men jonger

Door verbeteren van hydratie (vochthoudendheid van de huid) oogt men gezonder

Uit onderzoek is gebleken dat het de behandeling met fillers leidt tot collageenstimulatie, door mechanische (uitrekking) van de dermis bij het plaatsen van de fillers, waardoor fibroblasten (de collagen producerende cellen) worden geprikkeld tot de aanmaak van nieuw collagen.

In praktijk merkt men dat door dat blijkt dat de geplaatste filler veel langer houdt, dan in eerste instantie werd verwacht, vaak langer dan 1 jaar na plaatsing. Het injecteren van fillermateriaal geeft derhalve tevens een huidverjonging en verbetering van diepte van de rimpels.

Voor- en na foto's

Volumeherstel van wangen en jukbogen, correctie van de nasolabiaalplooien en marionettelijnen
Liquid facelift
Lift van de jukbogen en wangen ter verbetering van de kaaklijn
Correctie volume van de handen met fillers
Verbeteren van de hydratie van de huid