Injectables, Botox

Behandelen van overmatig zweten

Voor een Botox behandeling bij overmatig zweten bent u bij Skinnocence op het juiste adres. Dokter Aleida Dijkstra heeft als dermatoloog veel ervaring met de behandeling van overmatig okselzweten (ook wel axillaire hyperhidrose genoemd) en overmatig zweten aan handen en voeten. Het effect van Botox houdt zo'n 3-4 maanden aan.

Rimpelbehandelingen met botox

Sommige mensen hebben ongewild een norse uitdrukking. Of door onbewust fronsen een zwaar gevoel ter plaatse van het voorhoofd, of migraine klachten. Dit kan worden veroorzaakt door fronsrimpels. Daarnaast ontstaan er geleidelijk kraaiepootjes en voorhoofdslijnen.

Een behandeling met Botox is de oplossing om rimpels te verzachten en kan ook rimpels voorkomen. Ook hiervoor kunt u bij de dermatoloog terecht!

De behandelde gebieden zullen ontspannen, de lijnen en rimpels zullen minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen. Tevens kan de behandeling een verlichtend gevoel geven en in veel gevallen kunnen migraineklachten  verdwijnen. Aangezien een Botoxbehandeling een tijdelijk effect heeft, moet deze na circa 4-6 maanden worden herhaald. In het algemeen neemt de diepte van de rimpel af bij herhaling van de behandelingen. Dat wil zeggen: komt niet meer zo sterk terug. Botox is een veilig geneesmiddel gebleken en wordt al jaren gebruikt (in hogere doseringen) in de neurologie. Het eiwit wordt in zeer verdunde vorm met fijne naaldjes geinjecteerd in de spiertjes die de rimpels veroorzaken. Deze spiertjes worden door de Botox tijdelijk stilgelegd.

Botox wordt toegepast bij de behandeling voor fronsrimpels, kraaiepootjes en voorhoofdslijnen. Daarnaast kan het worden gebruikt om de kaaklijn te verbeteren, banden in de hals te ontspannen en afhangende mondhoekjes te verzachten. Ook een onregelmatige kinstructuur kan verbeterd worden met botox.

Er wordt afgeraden Botoxbehandelingen te ondergaan in geval van spierziekten of zwangerschap.

De behandeling met Botox wordt meestal zonder verdoving gegeven aangezien het niet als erg pijnlijk wordt ervaren. Desgewenst kan voorbehandeld worden met verdovende crème of gekoeld worden met icepacks. Tijdens de behandeling wordt u gevraagd te fronsen (fronslijnen), verbaasd te kijken (voorhoofdslijnen) en/of de ogen klein te maken (kraaiepootjes) zodat de arts de spiertjes goed kan lokaliseren.

Een zeer kleine hoeveelheid Botox zal op gelijkmatige afstand worden toegediend. Na 14 dagen ziet u het eindresultaat.
 Na deze twee weken komt u terug bij de arts voor een controle, om te bekijken of het door u gewenste resultaat is bereikt.

Voor en na botox voorhoofdslijnen
Voor en na botox kraaiepootjes.
Voor en na botox (fronsbehandeling).
Voor en na botox (banden in de hals).

Migrainebehandeling met Botox

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of (chronische) migraine. Het is zeer lastig om de exacte oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn te achterhalen. Wel zijn er aanwijzingen dat verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol kunnen spelen. Van Botox is aangetoond dat het een verlichting kan brengen bij hoofdpijn en ook de frequentie van hoofdpijn kan verminderen. Dit maakt Botox een effectief middel bij behandeling van verschillende vormen van migraine veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. 

Er zullen een aantal Botoxprikjes in de (frons)spier gegeven worden waardoor deze minder sterk gemaakt wordt. Afhankelijk van de plaats van de migraine worden soms ook de slapen, voorhoofd en nek meebehandeld. Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (3 tot 6 maanden).

Botox injectieplaatsen migraine.