Geneveve

GENEVEVE is de nieuwste behandeling vaginale laxiteit en stress-urine incontinentie

 

 
Net als de huid, is vaginaal weefsel afhankelijk van collageen voor ondersteuning. Door het normale verouderingsproces, de menopauze of door een bevalling veroorzaakte lichamelijke stress kan het weefsel uitrekken en verslappen. Het resultaat is een gevoel van vaginale verslapping, die laxiteit genoemd wordt. Op de voorgrond staan verschijnselen als een verminderd gevoel tijdens seks en / of last hebben van ongewenst urineverlies.
 
Miljoenen vrouwen lijden aan vaginale laxiteit. 88% van de geïnterviewde artsen zei dat vaginale laxiteit de voornaamste lichamelijke verandering is die optreedt na een vaginale bevalling.¹
Vaginale laxiteit wordt vaak niet vermeld door hun patiënten, zodat het onbehandeld blijft. 83% van de geïnterviewde artsen zei dat vaginale laxiteit te weinig aangekaart wordt door hun patiënten.²
Daardoor kan vaginale laxiteit een diepgaand effect hebben op de algehele gezondheid en het welzijn van een vrouw.
 

De Geneveve behandeling

 

De Geneveve behandeling is specifiek ontwikkeld om vaginale laxiteit en de gevolgen ervan aan te pakken. De Geneveve is geen laser, maar werkt met radiogolven (net als een magnetron). Tijdens het intake-gesprek zal u eerst gevraagd worden een aantal specifieke vragenlijsten in te vullen. Daarna bent u zover! Tijdens de behandeling ligt u op een gynaecologische bank en wordt de het handstuk in de vagina geplaatst, net voorbij de opening. Vervolgens wordt het weefsel 360 graden rondom de opening behandelt met de radiogolven die 3-5 mm diep in het weefsel doordringen om daar de collageen productie te stimuleren. U volet daar niets van, de Geneveve behandeling is pijnloos, immers:  de tip van het handstuk wordt steeds gekoeld. Tijdens een 45 minuten durende sessie stimuleert de Geneveve behandeling de collageen productie in de diepere lagen. Deze unieke werking garandeert dat een comfortabele en pijnloze ervaring voor vrouwen, een snelle behandeling waarvoor doorgaans maar één sessie nodig is. Omdat de oppervlakte van de vaginawanden niet aangetast wordt en alleen de binnenkant van de vagina-ingang behandeld wordt, kunnen vrouwen meteen weer overgaan tot hun normale activiteiten.
 
Bij ongewenst urineverlies wordt het handstuk wat dieper in de vagina gebracht en wordt het gebied rondom de urethra (urinebuis) behandeld. Deze behandeling duurt een uur. De Geneveve behandeling wordt vaak gecombineerd met een behandeling van de labia majora, de grote schaamlippen. Een verstrakking is vaak direct zichtbaar.
 
Gedurende de eerste 3 maanden reageert het lichaam door geleidelijk aan gezond, nieuw collageen te ontwikkelen, zodat het vaginaal weefsel gerevitaliseerd wordt.  Een verbeterd gevoel tijdens seks en verbeterde urinecontrole zijn het resulataat!
 

Het resultaat?

 

In veel studies, waaronder de VIVEVE 1-studie, een grote, gerandomiseerde, geblindeerde en placebo-gecontroleerde trial, toonden vrouwen die de Geneveve-behandeling kregen statistisch belangrijke en aanhoudende verbeteringen met betrekking tot vaginale verstrakking en seksuele gewaarwording en bevrediging gedurende 12 maanden. De VIVEVE 1-studie heeft ook een statistisch beduidende verbetering aangetoond betreffende de prikkeling, lubricatie en orgasmen. Het Viveve System is getest in drie voorafgaande klinische trials, één in de VS, één in Japan, en één multicenter trial in Canada, Europa en Azië, en is goedgekeurd in bijna 50 landen voor de behandeling van vaginale laxiteit en de verbetering van de seksuele functie, zonder noemenswaardige bijwerkingen. 
 

En de laser?

 

De Geneveve met de radiogolven werkt dieper in de huid en is gericht op verstrakking. De vaginale laserbehandeling, zoals de DIVA, is veel meer gericht op het herstel van en het verbeteren van het vaginale slijmvlies. Wanneer door de menopauze het slijmvlies minder doorbloedt is, minder vochtig is onstaat klachten van pijn bij het vrijen, spontane bloedingen en zogenaamde schuringsklachten. Beide techniken kunnen heel goed met elkaar gecombineerd worden!
 
 
1. Millheiser, Kingsberg et al ‘Cross-sectional Surveys of Women and Obstetricians/Gynecologists: Perceptions on the Consequences of Vaginal Deliveries on Sexual Satisfaction, Sex Life and Introital Laxity.’  Viveve-onderzoek onder 421 vrouwen en 524 artsen, 2009
2. Pauls RN, Fellner AN, and Davila GW. ‘Vaginal laxity; a poorly understood quality of life problem.’ Onderzoek onder artsen die lid zijn van de Internationale Urogynaecologische Associatie (IUGA). Int Urogynecol J. 2012;23:1435–1448.