Forever Young BBL + Skintyte

Vertraag de huidveroudering en zie er jonger uit!

 
De BBL is een afkorting van "broad band light" en berust op  IPL technologie.  De nieuwste technologie betreft twee IPL systemen in 1 apparaat , en deze maken de BBL een van de meest effectieve lichtsytemen , voor huidtypes 1tm IV. Met diverse golflengtes licht kunnen diverse huidproblemen worden behandeld: kortere golflengtes (515-560nm ) zijn geschikt voor pigmentvlekken, langere golflengtes (560-595 nm) voor rode bloedvaatjes (couperose, rosacea) en nog langere golflengtes voor ontharen of stimulatie van nieuw colageen, huidverjonging (vanaf 595- 640 nm).Door met meerdere golflengtes te werken kunnen meerdere huidproblemen in een keer worden behandeld. (rimpels, lijnen, onregelmatige pigmentatie, vaatjes, roodheid, huidverslapping, overmatige haargroei- alleen gepigmenteerde haren). 
 
Forever Young BBL  is ideaal voor hardnekkige pigmentvlekken, onsierlijke vaatjes, en komt  tevens dieper in de huid en veroorzaakt daar een stimulatie van de aanmaak van o.a. collageen en elastine. De huid ziet er na een serie  (2-4) behandelingem niet alleen jonger uit, hij verandert tevens genetisch jonger te zijn! In een onderzoek door het prestigieuze Stanford University werd aangetoond dat door de Forever Young BBL behandeling de expressie van maar liefst 1.293 genen in de huid verandert, zodat deze weer op een jonge huid gaat lijken! De studie van dr. Chang van Stanford University werd gepubliceerd in de Journal of Investigative Dermatology, het meest toonaangevende vaktijdschrift in de dermatologie!
 
Kies voor een egalere èn jongere huid met minder pigmentvlekken, minder roodheid en minder grove poriën.
Het effect laat zich zien in de vorm van minder lijntjes, minder pigmentvlekken, een egalere huid met kleinere poriën en een jonger uiterlijk. Daarnaast resulteert de Forever Young BBL behandeling in een huidverstrakking waardoor een liftend effect van de hals en kaaklijn wordt gerealiseerd. 
 
Meerdere behandelingen geven het beste resultaat
In het onderzoek werden patiënten negen jaar gevolgd. In die tijd ondergingen zij meerdere  (gemiddeld 3-4, Forever Young BBL behandelingen en werd keer op keer de huidverjonging geactiveerd. Na afloop van de studie werden de patiënten gemiddeld 10 jaar jonger geschat dan ze feitelijk waren! Voor een optimaal resultaat worden 3-4 behandelingen per jaar geadviseerd.
 

Stelt u zich voor dat uw huid er over 10 jaar, beter uit ziet dan vandaag!

U moet de BBL zien als een investering op huidverbetering op de langere termijn.  Lijntjes worden geleidelijk minder. Snelle verbetering wordt gezien op pigmnetvlekken en vaatjes.
Samenvattend
De Forever Young BBL behandeling is geschikt voor iedereen die een jongere huid nastreeft (of die hun jonge huid willen behouden!) en resulteert in:
 
• Minder fijne lijntjes 
• Een egalere huid 
• Minder pigment, pigmentvlekken en sproeten
• Minder roodheid en zichtbare bloedvaatjes
• Minder grove poriën
 
Tot slot
De Forever Young BBL behandeling is bovendien zeer geschikt als onderhoudsbehandeling na bijvoorbeeld een laserbehandeling of een peeling van het gezicht. Na verwijderen van grote pigmentvlekken, zonneschade, (grove-) rimpels en acne, kan de huid onderhouden worden met Forever Young BBL behandelingen. Zo behoudt u uw mooie huid!

Bewezen effectief: 

Voorafgaand aan de studie van Dr. Chang bleek dat bepaalde genen die actief zijn in de jonge huid, minder of niet actief zijn in de oudere huid. Maar liefst 1.293 genen werden door de Forever Young BBL beïnvloed (remming of stimulatie). Niet alleen genen coderend voor collageen en elastine, maar juist ook genen die een rol spelen bij veroudering, zoals:
 
 • De groeihormoon receptor voor IGF1. Deze wordt geactiveerd, waardoor groeihormoon effectiever kan werken 
 • MLL een factor die bepalend is voor de lengte van onze telomeren. We blijven langer in staat onze huid te blijven vernieuwen
 • MAP3K5 (ASK10), dit gen zorgt dat de oxidatieve stress geen beschadinging van de huidcel geeft
 • PSMD8 speelt een belangrijke rol bij huidveroudering 
 • RING1 en MOV10. Deze genen bepalen de levensduur van fibroblasten en dus belangrijk voor collegeenaanmaak
 • Tumor-suppressor genen, zoals ING4, DAXX, en MSH2 worden geactiveerd, waardoor minder kans op huidkanker
 • ZMPSTE24, dit gen is verantwoordelijk voor vroege huidveroudering en wordt geremd door de Forever Young BBL
 
De Forever Young BBL behandeling brengt de genexpressie van de oudere huid weer terug naar het zelfde niveau als in de jonge huid en dat is bijzonder! Het effect laat zich van buitenaf zien (minder rimpels, minder pigmentvlekken, egalere huid, jonger uiterlijk), als ook in de huid (minder elastose, betere collageenordening) en tot slot, ook op genetisch niveau en dat is absoluut bijzonder te noemen!
 
De huid krijgt meer elasticiteit, beter geordende en uniforme collageenafzetting, vermindering van fijne lijntjes, pigmentvlekken en gesprongen bloedvaatjes.
 

Resultaten op lange termijn

Een retrospectief onderzoek2 door 491 evaluatoren van 11 patiënten die in de afgelopen negen jaar met Forever Young BBL behandeld werden, toonde aan dat:
 
 • Voorafgaand aan de studie werd de leeftijd van de patiënten nagenoeg correct ingeschat door het panel van 491 evaluatoren
 • Na 9 jaar bleken de patiënten lijken tijdens de onderzoeksperiode niet ouder te zijn geworden
 • Het onderzoekspanel schatte de patiënten gemiddeld 10 jaar jonger uit dan hun feitelijke leeftijd! 
 

De Forever Young BBL behandeling + Skintyte

Indicaties: pigmentvlekken, rosacea, couperose, lijntjes, grove porien, vertragen huidveroudering

Een behandeling bestaat uit meerdere passes van het handstuk over het gelaat met verschillende golflengtes licht. Deze passes worden haaks op elkaar gezet met zo'n 10% overlap, zodat geen enkel stukje huid wordt overgeslagen. Tussen de 200 en 400 pulsen zijn nodig voor een complete full-face procedure. Hierna volgt indien gewenst: een aanvullende behandeling met de SkinTyte, verstevigende  behandeling van gelaat, de hals en kaaklijn. De Forever Young BBL Skintyte™ geeft een diepe verwarming van de dieper gelegen huidlagen en zorgt daarmee voor een  geleidelijke huidverstrakking. De Skintyte huidverstrakking geeft een coagulatie en laat het collageen samentrekken. Het stimuleert tevens de aanmaak van nieuw collageen. De behandeling resulteert in feite in een verstrakking van de huid en geeft een liftend effect. Wel zijn individuele resultaten verschillend en moeten meerder behandelingen worden gedaan. Belangrijk is dat u niet te gebruind bent voor de behandeling, en 4 weken voor en 4 weken na de huid beschermd met een zonecreme minimaal factor 30. De Procedure  van de BBL forever yopung is als volgt: U komt in de praktijk, vooraf wordt de huid verdoofd met een lokaal anesteticum in een zalf. Dit moet zo'n 30 minuten inwerken. De behandeling zelf daarna, is niet pijnloos maar draaglijk, de flitsen voelen als een heet elastiekje wat tegen de huid komt.  Gemiddeld duurt de behandeling  30-45  minuten. Voor de eventuele aanvullende Skintyte is geen verdoving noodzakelijk.

Nadien wordt even gekoeld met icepacks en de huid ingesmeerd met sunblock. 

De downtime is gering te noemen- beetje afhankelijk van de instelling en de gevoeligheid van de huid-,  meestal worden de pigmentvlekken tijdelijk donkerder (5-7 dagen),  dit mag gecamoufleerd met makeup, en de huid is kan ook tijdelijk wat rood zijn. Gevoeliger huidtypen of bij sterkere instelling kan ook tijdelijk zwelling optreden.

Waarom is Forever Young BBL uniek?

Het is door de nieuwste technologie een zeer effectief broadband light systeem.  Nog nooit waren pigmentvlekken, vaatjes en roodheid (inclusief kersangiomen, telangiectasia en rosacea) zo goed behandelbaar. Met de genoemde onderzoeken, en de gedane wetenschappelijke studies kunnen we ieder aan te moedigen door de jaren heen hun huid jong te houden of verder te verbeteren, door regelmatig, 2 tot 4 maal per jaar, de Forever Young BBL behandeling te herhalen.
Naast het gelaat , kan je de Forever Young BBL ook worden toegepast op hals, decollete, handen, en lichaam. Combinatiebehandelingen met HALO laser versterken het effect op rimpels en lijntjes en poriestructuur.

 

Voor èn na!

 

 
Click hier voor de ForeverYoung site!
Footnotes:
 1. Chang, Bitter et al (2012): "Rejuvenation of Gene Expression Pattern of Aged Human Skin by Broadband Light Treatment: A Pilot Study"; Journal of Investigative Dermatology; 133, 394–402; doi:10.1038/jid.2012.287
 2. Bitter, Pozner (2012): "Retrospective evaluation of the long-term antiaging effects of broadband light therapy"; Cosmetic Dermatology; 34-40.